keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

VÄLIPALA-AIKA

DSC_0086
Uusin Fit. Arvatkaas millä tavalla meikkis teki kyykyt eilen? Ei siis yllätykseni ollutkaan mikään ihan tavallinen spinning tä tiistain tunti, vaan puoltoista tuntia "ylämäkeä" sekä lihaskuntoa. Voin kertoa että nyt on välipäivä kohdallaan kun jalat on ihan spagettia! Huomenna uudelleen, katsotaan sit millainen tunti silloin on vastassa...

Moi! Aattelin kirjoitella teille vähän välipaloista. Mä pyrin syömään viidesti päivässä; aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen sekä iltapalan - joka muodostuu aina jota kuinkin samoista aineista kuin aiemmin päivällä syöty välipala. Välipalat/iltapala onkin oikeestaan mun lemppariaterioita, sillä ne on helppoja ja tosi muunneltavissa. Välipalalla pyrin yleensä syömään aika proteiinipainoitteisesti. ja samalla suht kevyesti. Pääruokien tarkoitus on (mun mielestä!) täyttää vatsaa ja olla niitä suurempia aterioita ja välipalojen pitää nälkää poissa uuteen "pääruokaan" asti. (:
välipala-aikapostaus2
Smoothiet. Smoothiet on varmaan mun yleisimmin syötyjä välipaloja; ne on helppoja ja niihin saa kaiken vain sekaisin. Smoothieita on myös helppo ottaa mukaan esim kertismukeissa, ja mulla on tapana raahata niitä töihin sun muualle. Yleensä laitan smoothieen rahkaa sekä marjoja - välillä kaveriksi maitoa, sokeritonta mehukeittoa, pilttiä, hedelmiä, maustamatonta jogurttia... Ostin edellispäivä testiin Canderel - makeutusainetta, ja oon nyt aika ihastunut siihen. Tähän aikaan vuodesta marjat on vielä hieman mauttomia ja multa on viime syksyn itsepoimitut marjat ihan finaalissa, joten pieni määrä makeutusainetta tuo makeutta (oooh) muuten ehkä aavistuksen mauttomaan tai karvaaseen smoothieen. Yleensä teen isomman satsin kerralla jottei blenderiä tarvii olla koko ajan tiskaamassa:D
Banaanijäätelö. Hyvää, yksinkertaista ja vie myös makeannälän mennessään. Ohje on yksinkertainen: siivuta haluamasi määrä banaaneja ja laita ne pakkaseen about päiväksi. Ota pois pakkasesta, murskaa jäätelösössöksi tehosekoittimessa (halutessaan voi laittaa myös piiiiienen tilkan maitoa, näin banskut sekoittuu hieman paremmin) ja lisää sekaan sattumia (tumma suklaa, pähkinät!) jos haluat tai nauti sellaisenaan. 
välipala-aikapostaus
Itse tehdyt terveelliset suklaakeksit. Niihin ohjeen löydät tästä postauksesta.
Riisikakut. Riisikakut on hyvä korvaaja leivälle - ne ovat huomattavasti kevyempiä mutta rouskuvat suussa samalla tavalla kuin leipä. Mä en oo oikeestaan koskaan ollut mikään yletön leivänystävä (tietty esimerkiksi uunituore maalaisleipä maistuu aina!) mutta sen sijaan mulla iskee välillä aivan mieletön himo juustoon ja voihin/margariiniin. Tällöin riisikakut on aika hyvä vaihtoehto leivän sijaan :D Riisikakkujen päälle voi myös kokeilla lähes kaikkea; banaaneja, mansikoita, pähkinävoita, pilttiä, hilloa... 
DSC_0081
Hedelmät. Banaanit, omenat, mandariinit, viinirypäleet.... Hedelmä on aina hyvä välipalavaihtoehto. Hedelmän voi ihan hyvin myös heittää laukkuun aamulla jos tietää että työ- tai koulupäivä tulee venymään eikä terveellistä syötävää ole tarjolla!
Pähkinät. Pähkinät on niin energiatiheitä että vievät nälkää nopeasti ja pitävät sen poissa. Ihan hirveää määrää pähkinöitä ei rasvaisuutensa takia kannata syödä, mutta pieni määrä niitä auttaa pikkunälkään hyvin! Pähkinät on myös mainoita pirtelöiden, puurojen, rahkojen sekä salaattien kanssa, jos haluaa ateriasta terveellisesti hieman enemmän energiaa. 
Rahka + marjat - combo. Rahka on täyttävää, terveellistä sekä hyvin muuntelukykyistä. Sen sekaan voi pistää lähes mitä vaan, marjoja, hedelmäsoseita, tilkan mehutiivistettä, pähkinöitä, hedelmiä... Itse tykkään syödä rahkani smoothiemuodossa, mutta joskus tulee myös ihan perinteisellä tavalla sitä natustettua. Mun ehdoton lemppari rahkan kanssa on vadelmat ja muutama pähkinä. Sen sijaan ananasrahka - yhdistelmää en suosittele edes kokeilemaan, yh. 

Tälläisiä juttuja mä syön välipaloilla! Mitkä on teijän välipalalemppareita? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti