maanantai 13. huhtikuuta 2015

SOKERITTOMAT MUFFINSSIT

DSC_0120
sokerittomatmuffat
Moi! Vihdoin vapaapäivä, ja vielä kaksi peräkkäin, jihuu! Sen kunniaksi (myönnän myös makeanhimolla olleen osansa asiassa) päätin vähän leipoa. En oo ikinä ollut mikään jauhopeukalo, ja näkin oli ihan vain kokeiluversioita! Hieman muffinssit näillä ohjeilla jäivät kuiviksi, mutta olivat teen kanssa syötynä tosi hyviä, kevyitä, terveellisiä ja täyttäviä. Aion vielä kehittää näitten muffinssien ohjetta, mutta ajattelin nyt jakaa tän ekan kokeiluerän ohjeenkin täällä! Ripaus oljyä tai voita varmaan kannattaa laittaa mukaan niin hoituis se kuivuus ongelma. 

Ylläolevassa kuvassa näkyykin ohjelista! Oikeaan reunaan on myös eksynyt hunajapurkki, jota en kyllä sittenkään käyttänyt kun ajettelin että banskujen, kaakaojauheen ja patukan makeus riittävät! 
DSC_0124
Sattumia muffinsseihin tuomaan valitsin So Lo-Carb:n minttusuklaapatukan. Mitään isompia syitä tän patukan valitsemiseen ei ollut, vaan tä oli ainoa korkeaproteiininen ja vähäsokerinen lähi-Salesta löytynyt patukka eikä sisältänyt sitä jellyä mitä monet näistä samanlaisista patukoista. 
DSC_0125
Muussaa eka kulhossa kaks banskua (itse muussasin ihan haarukalla) ja sekoita kananmuna mukaan. 
DSC_0128
Paloittele sattumiksi muffinsseihin pähkinöitä sekä protskupatukkaa. Ite laitoin noin puolikkaan patukan muffinsseihin ja jätin palat aika isoiksi, koska sattumat on ihan parhaita! 
DSC_0129
Sekoita seuraavaksi loput aineet kulhossa; ruokasoodaa noin 0,5 ruokalusikallista, kaurahiutaleita oman maun mukaan (ite pistin about puol desiä), ruokalusikallinen tummaa kaakaojauhetta ja jauhoja niin kauan kunnes taikina ei enää ole hirveän tahmeaa, about puoltoista dl siis. Lopuksi vielä pähkinät ja patukanpalaset taikinan joukkoon ja taikina vuokiin! 
DSC_0135
Ostin eilen IKEAsta tälläisiä ihan supersöpöjä silikonivuokia, ja olihan niitä sitten pakko päästä käyttämään heti! Taikinasta riitti yhdeksään aika täyteen vuokaan. Uunissa näiden annoin olla about 200 asteessa 15 minuuttia. 
DSC_0141
Nam! Kaivoin vielä kesämuumimukinkin esille, koska mulla on nyt jo ihan mieletön kesäfiilis, jee! 
Muffinssien lisäksi oon viime päivinä shoppaillut, tehnyt liikaa töitä ja haaveillut vapaapäivistä, syönyt sekä GFG:n että nykyisten ruokaohjeiden mukaan ja saanut selville, että saan töiden kautta salikortista vielä melkein viiskymppiä pois! Kuukauden hinnaksi jää silloin vain 35 euroa, ei paha ollenkaan! Vielä kun sais ittensä tsempattua lenkille ulkoilmaan huomenna (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti